Etapa 1
- Veți avea nevoie de o sticlă de plastic curată de jumătate de litru (fără coloranți și zahăr, preferabil o sticla de apă). Pentru analiza bacteriană este necesar un recipient de sticlă sterilizat.
- Apa pentru analiză trebuie luată cât mai aproape de intrarea apei în casă. În apartament, luați apă de la robinet.
- Înainte de a lua apă pentru analiză, trebuie lăsată apa să curga timp de 10-15 minute. Dacă luați apă direct din fântână, trebuie să o pompați timp de 20-30 de minute.
Pas cu pas
- Clătiți interiorul sticlei cu apă de la sursa pe care o veți testa.
- Umpleți sticla până la capăt (sub dop), astfel încât să nu se formeze bule de aer.
- Înșurubați capacul, apăsând ușor pe flacon pentru a elimina aerul din acesta (este foarte impotant ca apa prelevată să nu aiba aer în sticlă).
- Protejați sticla cu apa prelevată într-o pungă închisă la culoare, opace, pentru a o proteja de lumină.
- Livrați proba de apă la laborator în câteva ore.
Important: dacă o probă este prelevată incorect sau prelevată mult mai devreme decât este dusă la laborator, analiza nu va fi relevanta.